Aviclaim wint rechtszaak Ryanair stakingen

Rechter beslist: financiële compensatie bij staking personeel Ryanair

Ryanair weigerde compensatie te betalen aan de door staking gedupeerde passagiers. Aviclaim, een claimbureau dat passagiers helpt met het verkrijgen van compensatie bij vertraagde en geannuleerde vluchten spande hiervoor meerdere rechtszaken aan. De rechter wijst de claim toe en veroordeelt de luchtvaartmaatschappij tot het betalen €400,00 per passagier.

De stakingen van het eigen personeel van Ryanair zorgden afgelopen jaar voor ruim 600 vluchtannuleringen in Europa. Ruim 110.000 passagiers waren gedupeerd en hebben naar schatting recht op 35 miljoen euro aan compensatie. Volgens Ryanair is dit een buitengewone omstandigheid en weigert te betalen.

De rechter is het eens met Remco Bos, jurist van Aviclaim. Een staking van personeel is in de regel een protestgeluid om een wens tot verbetering van de arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten. De luchtvaartmaatschappij kan hier invloed op uitoefenen waardoor het niet kan worden aangemerkt als buitengewone omstandigheid.

Bos: ‘’Deze uitspraak is een stap in de goede richting. Wel zal er per vlucht gekeken moet worden of Ryanair voldoende maatregelen heeft getroffen om de annulering te voorkomen.’’ Eerder publiceerde Aviclaim al een lijst van geannuleerde vluchten van Ryanair waarvoor reeds een rechtszaak loopt of nog gevoerd zal worden.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten