Computerstoring British Airways op 7 augustus 2019

Computerstoring British Airways op 7 augustus 2019.

Het zijn roerige tijden voor British Airways. Naast de continue stakingdreiging zijn vandaag (7 augustus) vele vluchten geannuleerd en vertraagd vanwege een technische storing. De problemen zijn op Londen Heathrow, Gatwick en Londen City Airport.

Passagiers moeten rekening houden met vertragingen en vlucht annuleringen, aangezien er door een computerstoring niet of moeizaam kan worden ingecheckt. Dit zorgt voor lange wachtrijen. 

BA twitter statement

(Source: Twitter @British_Airways)

British Airways (BA) geeft op Twitter aan dat passagiers hun vlucht in de gaten moeten houden, en dat men kan omboeken. Ze ‘vergeten’ echter te melden dat getroffen passagiers ook recht hebben op compensatie wanneer hun vlucht met meer dan 3 uur vertraagd raakt. Dit bedrag kan oplopen tot €600 per passagiers. Daarnaast dient British Airways haar passagiers verzorging te bieden in de vorm van eten en drinken en indien nodig een hotelovernachting.

Eerder had British Airways al te maken met data lekken en rommelt het al tijden onder het personeel. Deze dreigen keer op keer met stakingen aangezien hun wensen niet worden ingewilligd. De reacties op Twitter zijn dan ook niet mals..  

BA Twitter reactions

(Source: Twitter @British_Airways)

 

Voorlopig zijn er twee vluchten van Amsterdam Schiphol Airport naar London Heathrow geannuleerd vanwege de storing. Dit zijn de BA433 en BA439 van 07-08-2019. Andersom, van London naar Amsterdam zijn de BA432 en BA434 geannuleerd. De gedupeerde passagiers hebben waarschijnlijk recht op compensatie van €250,- per persoon indien zij met een nieuwe vlucht 2 uur later aankomen in Londen of Amsterdam.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten