Condor wil noodlijdend Airberlin in zijn geheel overnemen

De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor toont steeds concretere interesse om de noodlijdende branchegenoot Airberlin over te nemen. Condor zou zelfs in de race zijn om de gehele vloot en het personeel over te nemen.

De Duitse krant BZ verklaart dat vertegenwoordigers van Condor de boeken hebben ingezien en gesprekken hebben gevoerd met Airberlin. Andere overnamekandidaten willen slechts delen van de boedel opkopen, maar Condor overweegt een algehele overname.

Tot nu toe lijkt Lufthansa de beste kans te maken in het overnamespel, maar bij een algehele overname zouden de Duitse mededingingsautoriteiten dwars kunnen gaan liggen. Omdat Condor een kleinere speler is, zouden die daar volgens de krant weinig tot geen last van hebben. De vraag is wel of de schuldeisers akkoord zullen gaan met het bod Condor dat neerlegt.

Ryanair deed eerder ook mee in de race, maar heeft zich teruggetrokken omdat het vindt dat Lufthansa wordt voorgetrokken. Lufthansa zou met name interesse hebben in de Airbus

A320’s en A330’s van Airberlin en een aantal waardevolle start- en landingsrechten op de luchthavens van Berlijn en Düsseldorf. Eerder al werden tientallen A320’s door Airberlin aan Eurowings verhuurd, een dochteronderneming van Lufthansa.

Condor, een onderdeel van de Thomas Cook Group, richt zich vooral op vakantievluchten binnen Europa en naar Noord-Amerika en het Caribisch Gebied. De vloot van het Duitse bedrijf bestaat uit Airbus 319’s, A320’s en A321’s voor de middellange afstand en uit Boeing 757’s en 767’s voor verre afstanden. Na Lufthansa en Airberlin is de luchtvaartmaatschappij de op twee na grootste van Duitsland.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !