Emirates ziet winst enorm toenemen

In het afgelopen boekjaar heeft het luchtvaartconcern Emirates Group hun winst enorm zien toenemen. Dit valt te lezen in het jaarverslag van de vervoerder uit de Verenigde Arabische Emiraten. De groeiende passagiersaantallen en de bezuinigingen op uitgaven hebben hier sterk aan bijgedragen.

De nettowinst is met maar liefst 67% gestegen naar een gigantisch bedrag van €942 miljoen, terwijl de omzet met ‘slechts’ 8% steeg naar een forse €23,4 miljard. Naast deze stijgingen, nam ook het aantal vervoerde passagiers met 4% toe, wat resulteerde in ongeveer 58,5 miljoen vervoerde passagiers. Emirates heeft weliswaar kunnen profiteren van de veranderingen in de wisselkoersen, maar had het desondanks zwaar door de stijgende brandstofprijzen.

Van alle zogenoemde Golfmaatschappijen blijkt Emirates inmiddels ook de grootste te zijn. Daarnaast biedt Emirates het grootste aantal intercontinentale vluchten aan. Deze ontwikkelingen zijn nadelig voor Europese concurrenten zoals Lufthansa, Air France en KLM.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten