Enorme drukte verwacht op Luchthaven Schiphol

Vakbond FNV Luchtvaart dreigt met nog onbekende sancties wanneer Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport niet ingaan op de eisen die FNV gesteld heeft in de cao-onderhandelingen. Ze hebben de betreffende bedrijven een ultimatum gesteld, waar ze bij geen gehoor dreigen actie te ondernemen gedurende de meivakantie.

FNV is ontevreden over de werkdruk, de werkroosters en het loon. De loonontwikkeling staat volgens het FNV reeds jaren stil en is daardoor ingehaald door de inflatie volgens de vakbond. Ook zou er sprake zijn van een toenemende werkdruk, doordat er steeds minder personeel ingezet wordt met het oog op prijsconcurrentie door middel van het besparen op kosten.

In de zomer van 2017 was er eveneens een gigantische drukte op Schiphol. De oorzaken lagen toen bij het aanscherpen van de veiligheidsregels door de EU, waardoor er 135 extra grensbewakers werden ingezet door de marechaussee, en het groeiende aantal vluchten, terwijl het aantal gates op de luchthaven gelijk bleef. Dit heeft destijds al vele vertragingen opgeleverd.

De vakbond stelt dat de reizigers niet gedupeerd zullen worden door de acties in de meivakantie, maar waarschuwen er wel voor dat de kans groot zal zijn dat reizigers een langere wachttijd in acht zullen moeten nemen wanneer zij hun bagage ophalen. De reden hiervoor is dat er verwacht wordt dat er gedurende de meivakantie een buitensporig aantal reizigers op Schiphol zal zijn. Ook zorgt dit voor het risico dat de medewerkers op Schiphol het grote aantal reizigers niet kan verwerken en daardoor reizigers hun vlucht(en) zullen missen.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten