Exploderende vliegtuigmotor kost inzittende het leven

Verschrikkelijk nieuws uit de Verenigde Staten van Amerika; een vliegtuigmotor ontploft en kost aan één persoon het leven.

Tijdens een vlucht van New York naar Dallas ontplofte een van de motoren van het toestel van Southwest Airlines, waardoor er een noodlanding gemaakt moest worden. De ontploffing had tot gevolg dat er een raam van het toestel openbrak, waardoor een vrouwelijke passagier voor een deel het vliegtuig uit gezogen werd. De vrouw werd in eerste instantie terug het vliegtuig ingetrokken door enkele medepassagiers en daarna met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar dit mocht niet baten. De vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Ook raakte zeven andere passagiers gewond.

Ontplofte motor Southwest AirlinesBron: Joe Marcus (Twitter)

Over de oorzaak van de exploderende motor is nog niets bekend. Southwest Airlines heeft laten weten het voorval te onderzoeken. Een ontploffende vliegtuigmotor is zeer zeldzaam volgens vliegtuigexpert Benno Baksteen. Door het verschil in luchtdruk binnen en buiten het toestel zou de vrouw volgens Baksteen in de luchtstroom naar buiten gevangen zijn. Doordat zij waarschijnlijk geen gordel droeg kon niet voorkomen worden dat de vrouw naar buiten werd gezogen.