Garuda biedt geen First Class meer aan vanaf Schiphol

 

Vanaf de komende winter biedt vliegtuigmaatschappij Garuda Indonesia geen First Class tickets meer aan op vluchten vanaf Schiphol. De Indonesische maatschappij vliegt vanaf 29 oktober alleen nog Boeing 777-300ER’s op de route van Amsterdam naar Jakarta. Aan boord van deze vliegtuigen bevindt zich alleen Businessclass en Economy Class.

Dit vliegtuigtype kan 393 passagiers vervoeren, waarvan 26 in Business en 367 in Economy Class. In Economy Class staan de stoelen in een 3-3-3 opstelling. De 777-versie waar Garuda eerder mee vloog, bood plaats aan 318 passagiers waarvan 8 in First, 42 in Business en 268 in Economy Class.

Alles bij elkaar betekent deze wijziging dat Garuda Indonesia het totaal aantal stoelen op de vluchten vanaf Schiphol behoorlijk ophoogt. Maar niet alleen de First Class verdwijnt, ook het aantal stoelen in de Businessclass neemt af.

Volgens Garuda is dit besloten met het oog op de grote en groeiende vraag naar (Economy) tickets naar Indonesië. Met de extra capaciteit zullen er ook in de drukke periode rond kerst en oud en nieuw voldoende stoelen beschikbaar zijn.

Wie toch nog First Class met Garuda wil reizen, kan ervoor kiezen om via Londen Heathrow te vliegen.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten