KLM helpt noodlijdend Kenya Airways

Kenya Airways krijgt een flinke financiële injectie van KLM, blijkt uit de afgelopen zondag verspreide verklaring van de maatschappij. De maatschappij lijdt flinke verliezen en om het hoofd boven water te houden is dit noodzakelijk.

De maatschappij uit Kenia was onlangs ook al slecht in het nieuws omdat het zijn topman zag vertrekken nadat deze in verband werd gebracht met corruptie. Daarnaast zorgt de concurrentie vanuit het Midden Oosten voor zware tijden. De 45 toestellen van Kenya Airways zitten vaak maar halfvol.

KLM Kenya Airways


De Keniaanse staat pompt er ook flink veel geld in om de maatschappij te redden. Het zet een schuld van ruim 250 miljoen euro om in aandelen, en zorgt voor een €750 miljoen cash injectie. Hierdoor verkleint het aandeel van KLM van 27% naar 13,7%, ondanks dat KLM ook tientallen miljoenen euro (€ 76,5 miljoen) bijspringt en de Kenianen toegang verschaft tot systemen, een landingslot op Heathrow en support.  KLM ziet Kenia als een van de belangrijkste partners op het Afrikaanse continent.