Krapte op Schiphol zorgt voor stijgende ticketprijzen

Volgens een onderzoek van SEO zal de krapte op Schiphol leiden tot een stijging van de ticketprijzen. Ondanks dat Schiphol afgelopen een extra vertrekhal opende, zal waarschijnlijk dit jaar het maximaal aantal vluchten per jaar van 500.000 bereikt worden. Met omwonenden en overheden is eerder overeengekomen dat Schiphol tot 2020 niet meer dan een half miljoen vluchten mag doen.

Dus terwijl de vraag stijgt naar vluchten, veelal ook naar kleinere bestemmingen, kan Schiphol geen kant meer op. Om ook de stijgende omzet trend in gang te houden, is een prijsstijging in de tickets te verwachten. Volgens het onderzoeksbureau is bij 10% meer krapte een stijging van 1,4% tot 2,2% in ticketprijzen te verwachten.


Oorzaak
Schiphol is de afgelopen jaren veel sneller gegroeid dan andere grote luchthavens zoals Frankfurt en Parijs? Is hier een aanwijsbare reden voor? Ja, sinds April 2016 heeft Schiphol de havengelden flink verlaagd met ruim 10%, en ook dit jaar zijn ze wederom verlaagd met ruim 7%. Hiermee heeft Schiphol de poort wagenwijd opengezet voor low-cost airlines als easyJet en Ryanair.

Door de snelle groei van ook de andere grote Europese luchthavens, verwacht de Luchtverkeersleiding Organisatie Eurocontrol dat er in 2025 1,9 miljoen vluchten niet verwerkt kunnen worden. Gelukkig heeft men nog even de tijd om zich daarop voor te bereiden, want in het hoogseizoen is dat een garantie voor heel veel vertraagde en geannuleerde vluchten.

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten