Londen en Dubai populairste bestemmingen vanaf Schiphol

Londen en Dubai populairste bestemmingen vanaf Schiphol

In 2017 vlogen reizigers vanaf Schiphol het meest naar Londen of Dubai. Deze steden staan bovenaan de top 5 van populaire bestemmingen.

Binnen Europa is Londen Heathrow met 1,6 miljoen passagiers de populairste reisbestemmingen. Er gaan dagelijks veel vluchten naar de Londense luchthaven.

Op de tweede plaats binnen Europa staat Barcelona met 1,3 miljoen passagiers. Daarna volgt Parijs Charles de Gaulle volgt met 1,2 miljoen reizigers. Nummer vier is Rome en de top 5 wordt afgesloten door Dublin.

Wat betreft intercontinentale bestemmingen is Dubai de nummer één. De luchthaven ontving 902.000 reizigers. Dat is ruim 100.000 meer dan de nummer twee Atlanta en 220.000 meer dan New York.

Opvallend zijn de nummer 4 en 5 in de lijst: Toronto en Tel Aviv. Daartussen zit slechts een verschil van 3000 reizigers.

Alle bestemmingen in de Europese en de intercontinentale top 5 worden door meerdere luchtvaartmaatschappijen bediend.

Het doel en het land van herkomst van de reizigers veranderden niet in 2017. De meeste reizigers vanaf Schiphol wonen in Nederland en reizen met een zakelijk doel.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten