Minister geeft Emirates extra ruimte op Schiphol

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, ziet geen bezwaren om Emirates ruimte te geven voor een derde vlucht per dag tussen Dubai en Schiphol. Emirates wil vanaf komend winterseizoen een nieuwe Boeing 777 inzetten op dit traject.

“De luchtvaartovereenkomst tussen Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten heeft een open karakter en legt geen beperkingen op ten aanzien van het aantal maatschappijen dat aangewezen mag worden, het aantal frequenties dat gevlogen mag worden of het type toestel dat ingezet mag worden”, aldus de minister.

Wel mag er volgens de overeenkomst geen schade aan KLM worden veroorzaakt door prijsdumping. In het verleden is er volgens van Nieuwenhuizen onderzoek gedaan door het ministerie naar het effect van de Golfmaatschappijen (Emirates, Etihad en Qatar Airways) op de positie van KLM. Daaruit kwam in 2015 en 2017 naar voren dat er geen sprake is van oneerlijke concurrentie. Eerder werd ook beweerd dat deze luchtvaartmaatschappijen oneerlijke staatssubsidie ontvangen, maar dat kan volgens de minister niet hard gemaakt worden.

“Er is daarom geen reden om Emirates goedkeuring te onthouden voor een derde frequentie”, aldus Van Nieuwenhuizen.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten