Moeder vergeet baby op luchthaven, vliegtuig keert om

Opmerkelijk nieuws vanuit Saoedi-Arabiƫ: Een luchtverkeersleider stond perplex toen hij dit verzoek tot terugkeer kreeg. De piloot vertelde dat een passagier haar baby is vergeten in de wachtruimte van de vertrekhal.

Het vliegtuig was net vertrokken vanuit de Saoedische stad Djedda en was op weg naar Kuala Lumpur. Het ging allemaal voorspoedig, tot een moeder erachter kwam dat ze haar baby was vergeten bij de gate in de terminal van de King Abdul Aziz luchthaven.

Pas na het opstijgen drong het tot de anoniem gebleven vrouw door dat ze haar baby was vergeten. Ze alarmeerde meteen het cabinepersoneel, dat vervolgens de piloot op de hoogte bracht. De vrouw weigerde verder te vliegen zonder haar baby.

Toen de piloot contact zocht met de luchtverkeersleiding om toestemming te vragen om te mogen keren en landen leverde dit nog wat problemen op. Niemand wist namelijk wat het protocol was voor een vergeten kind. Uiteindelijk kreeg de piloot toch toestemming en mocht vlucht SV832 omkeren en opnieuw landen om het kind op te halen.

Het is onbekend hoe het kan dat de vrouw haar baby is vergeten en hoe het nu met de twee gaat.