Nieuwe staking Air France wordt door bonden opgeschort

 

Een reeds aangekondigde vierdaagse staking bij Air France is door Franse vakbonden opgeschort. De bonden willen de benoeming van een nieuwe bestuursvoorzitter bij Air France-KLM afwachten voordat ze de onderhandelingen hervatten. Eerder vertrok topman Jean-Marc Janaillac.

Personeel van Air France legde de afgelopen maanden meerdere malen het werk neer omdat ze meer loon willen. In totaal vijftien stakingsdagen zorgden reeds voor een kostenpost van 400 miljoen euro bij Air France-KLM. Het plan was dat het personeel vanaf 23 juni opnieuw vier dagen het werk neer zou gaan leggen.

Janaillac stapte vorige maand op nadat hij er niet in slaagde buiten de bonden om zaken te doen met het eigen personeel. Sindsdien ligt de dagelijkse leiding in handen van een interim-bestuur. Het bedrijf streeft ernaar om zo spoedig mogelijk een vervanger te vinden voor Janaillac, ze hoopt al ergens begin juli.

Een staking wordt vaak door de luchtvaartmaatschappij gezien als buitengewone omstandigheid, maar dit is niet persé waar. Als er wekelijks, ruim van te voren stakingen worden aangekondigd kan een luchtvaartmaatschappij hier rekening mee houden. Daarnaast is het alternatief wat geboden wordt van belang. Soms kan een passagier pas een aantal dagen later weer vliegen, wat uiteraard niet een gangbaar alternatief is. We adviseren u dan ook uw claim in te dienen, zodat wij de situatie kunnen inschatten. 

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten