Passagier vliegt toestel naar Spanje

Een easyJet-vlucht van Manchester naar het Spaanse Alicante had zondag een erg opvallende piloot; een passagier van de vlucht die op weg was naar zijn vakantieadres. Een klein detail was dat de passagier ook piloot was bij easyJet.

De piloot van de vlucht was niet op komen dagen in verband met problemen bij de Franse luchtverkeersleiding, waardoor de vlucht zonder piloot zat. De passagier stond in de rij bij de terminal en besloot zijn diensten bij zijn werkgever aan te bieden. Na overleg kreeg de passagier toestemming om de vlucht veilig naar Spanje te brengen.

,,Mijn vrouw, die op rij 15 zit met mijn zoontje, maakte me vanochtend wakker en zei: ‘onze vlucht is met twee uur vertraagd omdat er een piloot te weinig is’. Net voor we door de beveiliging gingen, vroeg ik me af of ik niet zelf zou vliegen. Dus als jullie het niet erg vinden dat een van je piloten er vandaag uitziet zoals ik vertrekken we naar Alicante.”

Een woordvoerder benadrukte dat het om een ‘uitzonderlijk’ geval ging en dat de passagier net vier dagen vrij was geweest en ook volgens de officiële rusttijden wettelijk mocht vliegen.