Passagiers van Air- France in de kou van Siberië.

Een Air- France toestel heeft afgelopen zondag een noodlanding moeten maken op een vliegveld in het koude Irkoetsk te Siberië, in het Oosten van Rusland. De passagiers die aan boord zaten, hebben hierna drie dagen vastgezeten. De noodlanding had te maken met een rookmelding in de cabine van het vliegtuig.

Na het besluit om de noodlanding in het zetten van het vliegtuig vloog een tweede toestel van Air- France een dag later naar Irkoetsk om de 282 passagiers op te pikken. Maar ook dit toestel had te kampen met technische mankementen, het hydraulisch systeem was namelijk bevroren door de kou. Ondertussen hadden alle passagiers hun plek al gezocht in het vliegtuig toen hen werd verteld dat ook dit toestel niet zou kunnen opstijgen. De passagiers werden verzocht om in het vliegtuig te blijven zitten totdat de Russische autoriteiten toestemming gaven om het vliegtuig te verlaten en naar hun hotel terug te keren.

Een dag later is een derde vliegtuig aangekomen om de passagiers alsnog te vervoeren naar Sjanghai. Al met al zijn de passagiers drie dagen vertraagd geweest op Siberië waar de kou kan oplopen tot ver onder het vriespunt.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten