Passagiers van KLM gestrand in Colombia

Sinds 2 dagen zitten de passagiers van een KLM-vlucht van Colombia naar Nederland vast in de stad Cartagena. De oorzaak is een technisch mankement aan het vliegtuig, dit is bevestigd door de vliegtuigmaatschappij.

Zaterdagmiddag 2 september vertrok de vlucht van Bogotá naar Amsterdam om 15:53 uur plaatselijke tijd. Na een tussenstop in Cartagena zou het vliegtuid om 18:15 uur doorvliegen naar Nederland om daar zondagochtend te landen. Technische problemen zorgden ervoor dat het vliegtuig niet meer uit Cartagena kon vertrekken.

Leeg vliegtuig

Een woordvoerder van de KLM, Lisette Ebeling Koning, vertelt dat alle passagiers zijn ondergebracht in hotels en overgeboekt op andere vluchten. Hierdoor zal het toestel uiteindelijk vrijwel leeg alsnog terugvliegen naar Amsterdam. De reguliere vlucht van Colombia naar Amsterdam zou dan woensdagochtend 6 september aankomen op luchthaven Schiphol.

Onduidelijkheid bij passagiers

Tegenover de Amsterdamse nieuwszender AT5 verklaarde een Nederlandse passagier dat het technisch mankement de airconditioning van het toestel zou betreffen. Er zouden nieuwe onderdelen in moeten worden gevlogen. De man is tevreden over het onderbrengen van de passagiers in hotels, maar niet over de informatievoorziening. Hij zou via social media hebben moeten vernemen dat de vlucht geannuleerd was en ter plaatse niets gehoord hebben. Die onduidelijkheid was erg vervelend. De woordvoerster van KLM kan hier geen uitspraken over doen. Volgens haar zou het KLM-personeel ter plaatse iedereen hebben geïnformeerd.

Onvrede over overnachting in Cartagena en Madrid

Meerdere passagiers hebben zich op Twitter beklaagd over de gecancelde vlucht en de vluchten waarnaar ze werden overgeboekt. Sommige passagiers werden na een vertraging van twee dagen in Cartagena op een vlucht geplaatst via Madrid, alwaar ze nogmaals moesten overnachten. Hierdoor waren ze nog langer onderweg naar Amsterdam. Sommige passagiers gaven bij KLM aan dat ze in dit proces van overboeken liever ook een stem zouden hebben.