Piloten bereiken akkoord KLM

De piloten van KLM hebben een nieuw CAO akkoord bereikt. Het nieuwe akkoord tussen KLM en de pilotenvakbond VNV werd bereikt met behulp van een bemiddelaar. Afgelopen augustus hebben de KLM piloten nog met stakingen gedreigd, deze zijn nu van de baan. Dit zou waarschijnlijk hebben gezorgd voor vele vertraagde en geannuleerde vluchten van KLM.


De pilotenvakbond heeft ingestemd met het principeakkoord dat vorige week werd gesloten tussen de vakbond en de luchtvaartmaatschappij. Over het verlichten van werkdruk zijn onder andere afspraken gemaakt. Het principeakkoord werd afgelopen mei gesloten, maar de werkomstandigheden bleven voor de piloten een groot probleem. Met deze reden stemden de piloten toen tegen het akkoord.

De nieuwe werkomstandigheden gaan met terugwerkende kracht in op 1 januari dit jaar en lopen tot en met eind juni 2019. Dan loopt ook de cao van het cabinepersoneel af, laat een woordvoerder van de VNV weten.

,,Het grondpersoneel van KLM is nog in gesprek, maar als hun cao dezelfde looptijd krijgt kunnen we volgend jaar weer zoals vroeger met al het personeel onderhandelen.''

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten