Staking Eurowings Duitsland zorgt voor veel vluchtvertragingen

Vakbond Verdi heeft een onaangekondigde waarschuwingsstaking uitgeroepen voor het cabinepersoneel van Eurowings Duitsland op de luchthaven van Düsseldorf, Keulen en Dortmund op vrijdag 1 oktober. Als gevolg van deze stakingsoproep zullen er verstoringen zijn in de vluchtuitvoering en zullen er af en toe vluchten geannuleerd worden of vertraagd zijn op deze vliegvelden. De vliegoperaties van Eurowings Europe en van luchthavens zoals Hamburg, Stuttgart en Berlijn worden niet getroffen door deze staking.

Eurowings wil de gevolgen van deze onaangekondigde waarschuwingsstaking voor haar passagiers zo beperkt mogelijk houden en stelt alles in het werk om vervangende vluchten uit de gehele Lufthansa-groep te regelen. Eurowings verwacht reeds tegen de middag weer een stabiel vluchtprogramma te kunnen aanbieden.

Eurowings vraagt alle klanten om voor vertrek de status van hun geplande vlucht op internet of via de Eurowings klantenapp te controleren en hun contactgegevens achter te laten. Eurowings betreurt het ongemak dat de kortstondige staking voor de passagiers heeft veroorzaakt en zal zich inspannen om de gevolgen tot een minimum te beperken. Eurowings onderhandelt momenteel met de vakbond Verdi over de collectieve loonovereenkomst voor het cabinepersoneel.

Deze staking kan voor veel mensen nadelige gevolgen hebben. Aan het ondervinden van nadelige gevolgen is soms compensatie verbonden. Heeft u vertraging gehad of is uw vlucht geannuleerd als gevolg van de staking bij Eurowings? Kijk dan nu of u recht heeft op compensatie.