Staking Vueling aangekondigd

Slecht nieuws voor passagiers die van plan zijn om met luchtvaartmaatschappij Vueling te vliegen, SEPLA, de pilotenvakbond in Spanje, heeft namelijk een oproep aan het personeel gedaan om te gaan staken.

Directe aanleiding voor de oproep tot stakingen is het stuklopen van de onderhandelingen met Vueling over de arbeidsvoorwaarden. Ook is de pilotenvakbond ontevreden over het groeiende aantal personeel en vliegtuigen die in het buitenland gestationeerd worden. Dit zou namelijk een bedreiging zijn voor de werkgelegenheid van de Spaanse bemanningsleden.

De stakingen staan gepland voor de volgende dagen: woensdag 25 & donderdag 26 april en donderdag 3 & vrijdag 4 mei. Dit kan nadelig zijn voor mensen die vanaf Schiphol vliegen naar de bestemmingen Rome, Londen, Alicante, Barcelona, Florence, Lissabon, Milaan, Malaga, Valencia en Mallorca. Dit komt voor Nederlandse reizigers slecht uit, gezien het feit dat dit net voor en tijdens de meivakantie is.

Wanneer uw vlucht vanwege een staking geannuleerd is of met meer dan 3 uur vertraging wordt uitgevoerd heeft u op grond van Europese regelgeving recht op een compensatie die kan oplopen tot wel €600!

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten