Stakingen Air France desastreus voor KLM

De stakingen van Air France hebben desastreuze gevolgen voor KLM volgens topman Pieter Elbers. Dit geldt volgens hem niet alleen voor de klantwaardering, maar ook voor de financiële situatie van KLM en de onderlinge relatie met Air France. Om deze redenen hebben de stakingen, waarvan de kosten inmiddels zijn opgelopen tot ongeveer €300 miljoen, voor veel frustratie gezorgd bij Elbers.

De reden dat er zoveel geld verloren gaat bij de stakingen is de stugge houding van het collectief van vakbonden in Frankrijk, waardoor er inmiddels al 11 stakingen hebben plaatsgevonden. Dit heeft uiteindelijk resultaat geboekt, want Air France is naar buiten gekomen met een voorstel dat ertoe leidt dat de lonen in de komende vier jaar met zeven procent stijgen. Nadat het personeel zijn stem uitgebracht heeft over dit bod wordt verwacht dat het bod omstreeks 4 mei wordt geaccepteerd of geweigerd. Ook wordt dan bepaald of de topmannen binnen de luchtvaartmaatschappij hun huidige functie blijven uitoefenen.

In tegenstelling tot Air France probeert KLM vooral om zo min mogelijk geld uit te geven. Dit heeft er ook in geresulteerd dat KLM op financieel vlak betere prestaties neerzet. Elbers sprak tot slot zijn waardering uit voor zijn Franse collega’s, die er volgens hem alles aan doen om de nadelige gevolgen zo veel mogelijk te beperken voor alle partijen. Daarnaast hoopt hij op een spoedige afloop van het conflict bij Air France, zodat laatstgenoemde weer vooruit kan kijken, mede in het belang van de Air France-KLM Groep.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten