United Airlines weer in opspraak: puppy overleden tijdens vlucht

Opnieuw ligt United Airlines zwaar onder vuur. Afgelopen jaar was er natuurlijk de rel waarbij een passagier hardhandig uit het vliegtuig gezet werd vanwege overboeking. Ditmaal is een puppy overleden tijdens de vlucht omdat deze in het bagagerek moest van de crew. Hier kreeg de tien maanden oude Franse bulldog geen lucht.

Volgens een ooggetuige mocht het hondje niet onder de stoel of in het gangpad en moest deze in het bagagerek. Volgens het gezin heeft de pup twee uur lang geblaft, waarna het stil werd. Vanwege turbulentie bleef het seatbelt-sign aan waardoor de eigenaars het hondje geen aandacht konden geven. Bij aankomst troffen ze de pup dood aan. Volgens United zou de stewardess niet hebben geweten dat er een hondje in de reistas zat.


Tweet: @NicoleBonnet1

Saillant detail is dat maar liefst 18 (!) dieren het afgelopen jaar overleden aan boord van United Airlines. Alle andere luchtvaartmaatschappijen tezamen hadden slechts 6 dierlijke sterfgevallen aan boord.

Ook op een andere vlucht van United Airlines ging het mis met dieren. Twee honden werden ‘verwisseld’ waardoor een Duitse herder zonder baasje in Japan stond, terwijl het baasje in Missouri een andere hond kreeg overhandigd bij aankomst. De Amerikaanse senator Kennedy pleit dan ook voor verandering omtrent het vervoeren van huisdieren door kleurrijke tassen en/of verschillende labels waardoor dit soort misstanden niet meer voorkomen.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten