Vanaf 21 oktober 2021 tijdelijk geen vluchten naar Marokko

De Marokkaanse regering verbiedt vluchten van en naar Nederland. Momenteel verbiedt de Marokkaanse regering vluchten van steeds meer landen uit angst voor besmettingen met het COVID-19 virus. 

Transavia annuleert alle vluchten van en naar Marokko vanaf donderdag 21 oktober. Alleen op woensdag vertrekken nog twee vluchten naar het Noord-Afrikaanse land met passagiers. 

Vanwege de herfstvakantie zitten er momenteel redelijk wat Nederlandse Marokkanen in het land die nog terug proberen te komen. 

Transavia hoopt in overleg met de komende Marokkaanse autoriteiten tot overeenstemming te komen om met lege toestellen heen te vliegen om reizigers op te halen die nog in het land zitten. 

In tegenstelling Royal Air Maroc en Air Arabia die rechtstreeks van Schiphol op Marokko vliegen heeft KLM heeft minder last van de ontwikkelingen, zij vliegen niet rechtstreeks op Marokko. Op last van de Marokkaanse regering zullen Royal Air Maroc en Air Arabia ook de vluchten annuleren. 

Naast Nederland is door de Marokkaanse autoriteiten ook het vliegverkeer naar Rusland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk verboden. 

Als je vlucht is geannuleerd door deze maatregelen heb je geen recht op compensatie. Luchtvaartmaatschappijen kunnen hier niets aan doen en dit valt dus onder buitengewone omstandigheden