Vlucht vertraagd door Samsung Galaxy Note 7

In Amerika is een vlucht flink vertraagd geraakt omdat er door het cabinepersoneel met man en macht gezocht werd naar een Samsung Galaxy Note 7 die aan boord zou zijn.

De telefoons van de Zuid Koreaanse elektronicagigant zijn sinds Oktober 2016 verboden op vluchten in Amerika. Zowel in de handbagage en/of de ruimbagage zijn de telefoons niet welkom, omdat ze in de brand kunnen vliegen. De telefoons hebben dan ook maar kortstondig in de schappen gelegen, en inmiddels niet meer verkrijgbaar.


Dit kan gebeuren met een Samsung Galaxy Note 7... 

Voor de vlucht van San Francisco naar Boston werd er in het vliegtuig een oproep gedaan om de telefoon van boord te halen. Er was namelijk een wifi signaal genaamd “Samsung Galaxy Note 7” te ontvangen in het vliegtuig. Toen er geen gehoor werd gegeven aan de oproep van het cabinepersoneel, is er een grondige zoektocht uiteen gezet waarbij alle bagage doorzocht is.

Uiteindelijk heeft de eigenaar zich gemeld, echt zonder de telefoon. De grappenmaker had de naam van zijn Wifi-netwerk dat het signaal uitzond vernoemd naar de brandgevaarlijke telefoon. Het is niet bekend of er stappen zijn ondernomen tegen de passagier.