Wizz Air gaat weer vliegen om teruggave te voorkomen

Terwijl zo’n beetje heel Europa nog op slot zit, heeft Wizz Air aangekondigd om de routes weer volledig, of zelfs actiever te gaan uitvoeren. Dit terwijl de meeste passagiers vanaf land A niet welkom zijn in land B vanwege de vergaande corona maatregelen.

Als je vlucht wordt geannuleerd, heb je als passagier recht op teruggave van je ticketkosten. In het geval van Wizz Air boden zij afgelopen maand zelfs 120% van het aankoopbedrag als je dit terug liet storten op je Wizz Air account, om hiervan later een vlucht te boeken. Indien men geld terug wenst, dan kan dat ook tot 100% van het aankoopbedrag.

Echter lijkt het er nu op de Wizz Air alle vluchten weer volledig gaat uitvoeren. Hierdoor hoeft men geen ticket teruggave te geven, want de vlucht is ‘gewoon gegaan’ en de passagiers hebben deze ‘gemist’. Dit betekent vrijwel lege toestellen, aangezien vele toeristen simpelweg niet welkom zijn in andere landen. Navraag van een reisagent bij Wizz Air zorgt voor nog meer ophef. Het Ministerie van Buitenlandse zaken raadt vakantiereizen af. Daarnaast zijn bijvoorbeeld in Polen of Hongarije, waar Wizz Air gevestigd is, toeristen niet welkom en komen het land niet binnen. Toch geeft Wizz Air aan dat dit wél het geval is en vlucht gewoon door zal gaan. 

De vlucht zelf annuleren kan overigens wél. Dit kost €60,00 waarna je ook je refund zult ontvangen. Maar hierbij is geen passagier gebaat, aangezien een vlucht ook ongeveer € 60,00 kost. 

 

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten