WOW air staakt vluchten

De IJslandse prijsvechter WOW air heeft sinds 28 maart  alle vluchten gestaakt. De maatregel die in eerste instantie tijdelijk leek, blijkt nu toch definitief te zijn. De maatschappij adviseert haar passagiers alternatief vervoer te zoeken.

WOW air leek aan de betere hand door eerdere overnamegesprekken met Indigo Partners, dezelfde maatschappij die eerder investeerde in Wizz Air. Deze gesprekken zijn echter onsuccesvol afgelopen. Ook nieuwe gesprekken over een overname met Icelandair liepen stuk, waardoor het doek nu valt voor Wow.

Topman Skuli Mogensen noemt “een te grote expansiedrift” de fatale klap voor de maatschappij. De ambitie was om van IJsland een verbindingspunt van drie continenten te maken. Vanaf het moment dat de olieprijzen in 2018 sterk stegen, kwam WOW in de problemen.

Reizigers hebben in principe recht op vergoeding vanwege de geannuleerde vluchten, echter zal dit niet succesvol zijn aangezien er simpelweg geen geld meer is om deze claims te betalen.  Zij krijgen het advies hun kosten bij de curator neer te leggen. De ervaring leert dat via die weg een vergoeding van deze kosten ook ver weg lijkt.