Zomer 2017 wordt één grote wachtrij op Schiphol

De Telegraaf opende vandaag met de voorspelling dat de mei en zomervakantie 2017 een grote vertragingsellende dreigt te worden. Schiphol blijft maar groeien in aantallen, terwijl er qua gates niets bij is gekomen. Daarnaast wordt er bezuinigd op beveiliging, terwijl de regels alleen maar aangescherpt worden.

Vooral in de mei en zomervakantie worden reizigers nu al geadviseerd om minimaal 3 uur van te voren op Schiphol aanwezig te zijn. In 2016 waren er ook al vele gedupeerde reizigers en Schiphol, naar nu blijkt, is niet in staat geweest om snel te schakelen richting de zomer van 2017.

De marechaussee krijgt er komende zomer 135 extra grensbewakers bij, echter zijn de EU-regels met betrekking tot terreurbestrijding en migratie aangescherpt. Dit gaat het proces niet versnellen en de marechaussee wil (gelukkig) geen concessies doen aan veiligheid.


Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten