Is uw vliegtuig overboekt?

Is uw vliegtuig overboekt, en mocht u daarom niet mee op de vlucht? Dan heeft u recht op compensatie. De compensatie voor overboekt vliegtuig kan oplopen tot € 600,- per passagier!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Wat zijn mijn rechten wanneer een vliegtuig is overboekt?

Als u tegen uw wil de toegang is geweigerd op een vlucht waarvoor u een bevestigde boeking had heeft u waarschijnlijk recht op een financiële compensatie. Als uw reispapieren in orde waren toch bent geweigerd dan was er zeer waarschijnlijk sprake van een overboekte vlucht.

U heeft dan naast het recht op verzorging (eten, drinken en eventueel hotelovernachting) ook recht op een nieuwe vlucht of een retourticket naar de plek waar u vandaan kwam. Daarnaast kunt u een claim indienen om een financiële compensatie te verkrijgen voor het overboekte vliegtuig waarvan u de dupe bent geworden.


Hoe kan het dat een vlucht overboekt is?

Luchtvaartmaatschappijen houden er rekening mee dat er altijd passagiers zijn die niet komen opdagen, of de vlucht missen omdat het een overstap betreft. Door meer stoelen te verkopen dan er daadwerkelijk zijn in het vliegtuig kunnen zij meer geld verdienen.

In dit soort gevallen is het vliegtuig dus overboekt, en komt de luchtvaartmaatschappij in de problemen als iedereen komt opdagen. In eerste instantie worden er altijd vrijwilligers gevraagd die hun stoel willen opgeven in ruil voor bijvoorbeeld een upgrade naar business class op de volgende vlucht. Als je vrijwillig van je plek afziet, vervalt vaak je recht op en financiële compensatie.

Wetgeving

In de Europese Verordening 261/2004 is vastgelegd dat de passagier recht heeft op financiële compensatie wanneer je de toegang tot het vliegtuig tegen je wil is ontzegd. De hoogte van de compensatie wordt bepaald op basis van de te vliegen afstand.


U heeft recht op de volgende compensatie per passagier:

  • 250 Euro voor vluchten tot 1500 kilometer
  • 400 Euro voor alle vluchten tussen 1500 en 3500 kilometer
  • 600 Euro voor alle vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de Europese Unie

Ook is het van belang dat het een overboekte vliegtuig een toestel van een Europese luchtvaartmaatschappij was of dat u vertrok vanuit de Europese Unie.

Een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij kan een hele onderneming zijn. Het duurt vaak lang (of u krijgt helemaal geen reactie) voor u een antwoord krijgt over uw claim. In veel gevallen worden claims afgewezen op basis van buitengewone omstandigheden. Doordat wij vele claims verzamelen staat Aviclaim sterker dan de gemiddelde consument. Daarnaast weten de luchtvaartmaatschappijen dat we doorgaan tot de Rechtbank als ze de compensatie niet verlenen. Daardoor heeft u vaak sneller u compensatie en is het indienen van een claim zo geregeld!

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw claim voor het overboekte vliegtuig kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij de luchtvaartmaatschappij. Als het ons lukt om een compensatie te verkrijgen voor uw vlucht, dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden en moeten we hiervoor naar de rechtbank.

 

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij willen de onderste steen boven hebben. Luchtvaartmaatschappijen proberen vaak om een claim af te wijzen omdat er sprake zou zijn van buitengewone omstandigheden. In veel gevallen is dit incorrect, en dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten om de compensatie voor uw overboekte vliegtuig te verkrijgen, betaalt u vooraf niets.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook de toegang tot het overboekte vliegtuig zijn geweigerd, of te maken hebben met een vertraagde vlucht zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een 9! Hier zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via Aviclaim hebben ontvangen?

Hoeveel kunt u claimen voor uw overboekte vlucht?

De compensatie bedragen worden bepaald op basis van de vliegafstand.

€ 250,00

Vluchten tot 1500 kilometer

€ 400,00

Vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer binnen de EU

€ 600,00

Vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de EU

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw TUI vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u TUI aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelf de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !