Is uw vliegtuig vertraagd?

Heeft uw vliegtuig een forse vertraging opgelopen, dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor compensatie tot wel 600 Euro! Check gelijk uw vluchtnummer en ontdek hoeveel compensatie uw vertraagde vliegtuig u op kan leveren!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Waar heb ik recht op als mijn vliegtuig is vertraagd?

Als uw vliegtuig flink vertraagd is geweest, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Belangrijk is dat uw vliegtuig tenminste 3 uur te laat op de eindbestemming is aangekomen. De officiële vertraging wordt vastgesteld op het moment dat de deuren van het vliegtuig open gaan aan de gate. De compensatie wordt bepaald op basis van de vliegafstand en de duur van de vertraging.


Wetgeving

Sinds 2004 is er een Europese Verordening (261/2004) van kracht waarin de rechten van passagiers zijn beschermd. Vertrekt uw vliegtuig bijvoorbeeld 2 uren later dan de geplande vertrektijd, dan heeft u mogelijk al recht op verzorging in de vorm van eten en drinken. Komt uw vliegtuig 3 uur later aan dan de geplande aankomsttijd, dan heeft u ook recht op een schadevergoeding. De bedragen worden bepaald door de afstand en de opgelopen vertraging.

De vergoedingen zijn als volgt:  

  • 250 Euro voor vluchten tot 1.500 kilometer
  • 400 Euro voor vluchten van meer dan 1.500 kilometer binnen de Europese Unie
  • 400 Euro voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kilometer buiten de Europese Unie
  • 600 Euro voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de Europese Unie (bij meer dan 4 uur vertraging)

Indien de uw vliegtuig tussen de 3 en 4 uur vertraagd is op vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de Europese Unie, dan kan het bedrag worden gehalveerd door de luchtvaartmaatschappij.

Omdat de wetgeving in de Europese Unie geldt, is het van belang dat je vliegtuig vertrok vanuit de Europese Unie, of dat je vloog met een Europese vliegtuigmaatschappij. Daarnaast mag er geen sprake zijn van buitengewone omstandigheden. Dit zijn situaties waar de vliegmaatschappij niets aan kan doen, zoals hevige sneeuwval of een vogelaanvaring.

Als u zelf al eens geprobeerd heeft om een claim in te dienen is het goed mogelijk dat u heeft ondervonden dat de maatschappijen alle trucs uit de kast halen om niet te hoeven betalen. Daarom bestaat Aviclaim! Wij verzamelen vele claims, en inmiddels weten de luchtvaartmaatschappijen dat we doorgaan tot we de compensatie hebben ontvangen, of wanneer we deugdelijk bewijs hebben voor de afwijzing.

Wij gaan kosteloos voor u aan de slag, en u hoeft maar eenmalig een aantal documenten aan ons te tonen. De rest doen wij! Kijk gelijk hoeveel je vertraagde vliegtuig je op kan leveren!

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

Uw vliegtuig was vertraagd en u wilt graag een compensatie ontvangen. Dit kan kosteloos bij Aviclaim. Alleen als we succesvol zijn in het claimen van de compensatie houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Als het ons niet lukt, betaalt u niets.

Juridisch traject

Als u een van de 200-300 passagiers bent in een vliegtuig dat vertraagd is, kunt u zich voorstellen dat dit een vliegtuigmaatschappij veel geld kost. Ze betalen dan ook liever niet uit, dan wel. Wij gaan zelfs voor u naar de Rechtbank als de betaling uitblijft! De eventuele kosten bij verlies nemen we voor onze rekening, bij winst houden we nog steeds 25% van het claimbedrag in.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Helaas zijn vliegtuigen nog elke dag vertraagd, maar u bent niet de enige die dit is overgekomen. Vele voorgangers hebben dit ook meegemaakt, en een compensatie ontvangen! Gemiddeld geven ze onze dienstverlening een 9! Waar wacht u nog op? We nemen u veel tijd en energie uit handen.

Hoeveel kunt u claimen voor uw vertraagde vlucht?

De compensatie bedragen worden bepaald op basis van de vliegafstand.

€ 250,00

Vluchten tot 1500 kilometer

€ 400,00

Vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer binnen de EU

€ 600,00

Vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de EU

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw TUI vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u TUI aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelf de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !