Is uw vlucht geannuleerd?

Een geannuleerde vlucht is nooit prettig, maar het positieve is dat u waarschijnlijk recht heeft op een flinke vergoeding! Dit kan oplopen tot wel 600 euro per persoon! Vul uw vluchtgegevens in, en zie gelijk hoeveel de vergoeding is!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Wanneer is mijn vlucht officieel geannuleerd?

Uw vlucht is geannuleerd indien deze niet is uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij zoals deze gepland was. Dit geldt dus wanneer een vlucht überhaupt niet uitgevoerd wordt op een dag, maar ook wanneer deze wel op is gestegen, maar vervolgens terugkeert naar de luchthaven. Daarnaast is het soms ook zo dat een vlucht gepland staat om te landen op Schiphol Airport, maar dat er uiteindelijk wordt uitgeweken naar Eindhoven, om wat voor reden dan ook. Ook dit wordt gezien als een geannuleerde vlucht, omdat de vlucht niet op de geplande eindbestemming is aangekomen.


Waar heb ik recht op bij een geannuleerde vlucht?

U hoort in ieder geval een vervangende vlucht te krijgen als u vlucht geannuleerd is. Dit dient onder vergelijkbare vervoersomstandigheden te zijn. Komt uw nieuwe vlucht 3 uur later aan dan de geplande tijd van uw geannuleerde vlucht, dan heeft u mogelijk ook recht op een vergoeding. Bij korte vluchten tot 1500 kilometer heeft u zelfs al recht op deze vergoeding als u uiteindelijk 2 uren later aankomt dan uw geannuleerde vlucht.


Wetgeving

Zoals in de Europese Verordening 261/2004 is opgenomen, hebben passagiers recht op een vergoeding wanneer hun vlucht geannuleerd is. Bij geannuleerde vluchten zijn er aan aantal voorwaarden waaraan uw vlucht moet voldoen om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Deze zijn als volgt:

  • Buitengewone omstandigheden mogen niet de oorzaak zijn van de geannuleerde vlucht.
  • U had een bevestigde boeking voor de geannuleerde vlucht van een Europese luchtvaartmaatschappij, of u vloog met een niet Europese luchtvaartmaatschappij, maar vertrok vanuit de Europese Unie.
  • De uiteindelijke aankomstvertraging met de nieuwe vlucht is meer dan 2 of 3 uur. Bij korte vluchten tot 1.500 kilometer binnen de EU is 2 uren vertraging voldoende voor een vergoeding, bij langere vluchten moet dit minimaal 3 uren zijn.

Voldoet uw geannuleerde vlucht aan de bovenstaande voorwaarden, dan zijn dit de compensatie bedragen per passagier: 

  • Voor vluchten tot 1500 kilometer (2 uren vertraagd)                                → 250 euro!
  • Binnen de EU, langer dan 1500 kilometer (3 uren vertraagd)                  → 400 euro!
  • Buiten de EU, tussen de 1500 en 3500 kilometer (3 uren vertraagd)     → 400 euro!
  • Meer dan 3500 kilometer (3 uren vertraagd)                                             → 300 euro!
  • Meer dan 3500 kilometer (4 uren vertraagd)                                             → 600 euro!

Doordat Aviclaim vele passagiers heeft bijgestaan die te maken hebben gehad met een geannuleerde vlucht, zijn wij inmiddels een bekende partij voor de luchtvaartmaatschappijen. Deze weten dan ook dat wanneer wij een claim indienen voor een geannuleerde vlucht, dat we niet zomaar op zullen geven. Indien nodig stappen we zelfs naar de rechtbank als dat nodig is om vergoeding af te dwingen! Bovendien kost het u maar een paar minuten om uw geannuleerde vlucht aan ons door te geven. Doe het gelijk en zie hoeveel vergoeding u kunt ontvangen per passagier!

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw geannuleerde vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de vergoeding te verkrijgen bij de luchtvaartmaatschappij. Als het ons lukt om een vergoeding te verkrijgen voor uw geannuleerde vlucht, dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden. Stel het lukt ons niet, dan betaalt ook geen enkele cent.

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij willen de onderste steen boven hebben. Luchtvaartmaatschappijen proberen vaak om de vergoeding voor de geannuleerde vlucht niet uit te betalen omdat er sprake zou zijn van buitengewone omstandigheden. In veel gevallen is dit incorrect, en dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten om de vergoeding uitbetaald te krijgen betaalt u vooraf niets. Bij succes hanteren we 25% van het claimbedrag.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook te maken hebben gehad met een vertraagde vlucht zijn erg tevreden over onze service en de ontvangen vergoeding! Ze belonen ons werk met een 9! Hier zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun vergoeding via de service van Aviclaim hebben ontvangen?

Hoeveel is de vergoeding voor uw geannuleerde vlucht?

De hoogte van de vergoedingen wordt bepaald op basis van de vliegafstand.

€ 250,00

Vluchten tot 1500 kilometer

€ 400,00

Vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer binnen de EU

€ 600,00

Vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de EU

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw geannuleerde vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op vergoeding, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op vergoeding? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u de luchtvaartmaatschappijen aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelfs de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !