Is uw vlucht overboekt?

Is uw vlucht overboekt, dan kunt u gelijk een claim indienen! De compensatie voor een overboekte vlucht kan oplopen tot wel € 600,- per passagier!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Waar heb ik recht op bij overboeking van een vlucht?

Als u te maken heeft gehad met een overboekte vlucht, dan heeft u kunt u waarschijnlijk een claim indienen bij Aviclaim. De hoogte van de claim wordt bepaald op basis van de gevlogen afstand.


Hoe kan het dat een vlucht overboekt is?

Luchtvaartmaatschappijen ‘gokken’ er op dat er altijd passagiers zijn die niet komen opdagen, of hun vlucht missen. Hierdoor verkopen ze meer plaatsen in het vliegtuig dan er daadwerkelijk zijn, waardoor de vlucht dus overboekt is. Als iedereen toch komt opdagen, zullen er mensen geweigerd moeten worden. In eerste instantie zullen dan vrijwilligers gevraagd worden die hun plaats op de vlucht willen opgeven, in ruil voor een bepaalde privileges. Hiermee vervalt wel vaak je recht op een claim. Zijn er dan nog steeds te weinig plekken op de vlucht, dan worden er mensen geweigerd.  


Wetgeving

In de Europese Verordening 261/2004 is vastgelegd dat de passagiers recht hebben op een vergoeding als ze worden geweigerd op een vlucht. De hoogte van de compensatie wordt bepaald op basis van de te vliegen afstand. Wanneer je vanwege een overboekte vlucht een andere vlucht krijgt aangeboden naar je bestemming, dien je wel 3 uur later aan te komen dan je geplande aankomsttijd. Als u afziet van de vlucht, omdat het vervolg geen zin meer heeft, heeft u mogelijk recht op onderstaande compensatie.

  • Vluchten tot 1500 kilometer --> € 250,-
  • Vluchten tussen 1500 en 3500 kilometer --> € 400,-
  • Vluchten van meer dan 3500 kilometer --> € 600,-

Om aanspraak te kunnen maken zijn er nog twee voorwaarden waaraan u overboekte vlucht moet voldoen. Omdat het een Europese wetgeving betreft, is het van belang dat u met een Europese luchtvaartmaatschappij vloog of vertrok vanuit de Europese Unie.

Een claim indienen voor een overboekte vlucht bij de luchtvaartmaatschappij kan een hele onderneming zijn. Omdat ze u waarschijnlijk een aanbod hebben gedaan, en u alsnog op de plek van bestemming hebben gebracht, proberen ze vaak onder uiteindelijke compensatie verplichting uit te komen. Claims worden dan ook vaak afgewezen. Doordat wij vele claims verzamelen staat Aviclaim sterker dan de gemiddelde consument. Daarnaast weten de luchtvaartmaatschappijen dat we doorgaan tot de Rechtbank als ze de compensatie niet verlenen. Daardoor heeft u vaak sneller uw compensatie en is het indienen van een claim zo geregeld!

Controleer nu direct uw overboekte vlucht en lever uw claim in een aantal minuten in.  

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw claim voor de overboekte vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de compensatie te verkrijgen bij de luchtvaartmaatschappij. Als het ons lukt om de claim te winnen dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden. Stel het lukt ons niet, dan betaalt ook geen enkele cent.

Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Luchtvaartmaatschappijen proberen vaak om een claim voor een overboekte vlucht af te wijzen omdat ze al aan hun verplichtingen zouden hebben voldaan door u verzorging en een nieuwe vlucht aan te bieden. In veel gevallen is dit incorrect, en dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten om de claim te winnen, betaalt u vooraf niets. Bij succes hanteren we 25% van het claimbedrag.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook tegen hun wil op de vlucht zijn geweigerd en een claim hebben ingediend, zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een 9! Hier zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun compensatie via de Aviclaim hebben ontvangen?

Hoeveel kunt u claimen voor uw overboekte vlucht?

De compensatie bedragen worden bepaald op basis van de vliegafstand.

€ 250,00

Vluchten tot 1500 kilometer

€ 400,00

Vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer binnen de EU

€ 600,00

Vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de EU

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw overboekte vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelf de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claim bedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !