Ontvang een vergoeding bij een overboekte vlucht!

Is uw vlucht overboekt, dan heeft u waarschijnlijk recht op een vergoeding! Dit kan oplopen tot wel € 600,- per passagier!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Waar heb ik recht op bij overboeking van een vlucht?

Werd u de toegang geweigerd op uw vlucht, dan had u zeer waarschijnlijk te maken met een overboekte vlucht. Hierdoor heeft u waarschijnlijk recht op een vergoeding! De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de te vliegen afstand.


Hoe kan het dat een vlucht overboekt is?

Luchtvaartmaatschappijen verkopen vaak meer stoelen in het vliegtuig dan dat er daadwerkelijk zijn. Ze gaan ervan uit dat er altijd mensen zijn die hun vlucht zullen missen, of op het laatste moment afzien van hun vlucht. Als dit niet het geval is, zijn er simpelweg te weinig stoelen op de vlucht. Indien er geen vrijwilligers zijn die tegen een vaak aantrekkelijk aanbod willen achterblijven, zullen passagiers tegen hun wil worden geweigerd.   


Wetgeving

In de Europese Verordening 261/2004 is vastgelegd dat de passagiers recht hebben op een vergoeding als ze worden geweigerd op een vlucht. Echter is het wel van belang dat u met de nieuwe vlucht die u is aangeboden 3 uur later op uw eindbestemming aankomt. Indien u afziet van een nieuwe vlucht, omdat het alternatief wat u wordt aangeboden voor u geen optie is, dan heeft u waarschijnlijk recht op onderstaande bedragen. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de te vliegen afstand. 

Te vliegen afstand:                    Compensatie:
tot 1500 kilometer                                 € 250,-
tussen 1500 en 3500 kilometer           € 400,-
meer dan 3500 kilometer                     € 600,-

Om aanspraak te kunnen maken op vergoeding zijn er nog twee voorwaarden waaraan uw overboekte vlucht moet voldoen. 

  • Uw overboekte vlucht was gepland met een Europese luchtvaartmaatschappij, of vertrok vanuit de Europese Unie.
  • U bent niet geweigerd op de vlucht vanwege uw fysieke gesteldheid, dronkenschap of het niet op orde hebben van de reisdocumenten.

Een vergoeding daadwerkelijk uitgekeerd krijgen van de luchtvaartmaatschappij vanwege een overboekte vlucht kan een lastig proces zijn. Vaak menen de luchtvaartmaatschappijen dat ze aan hun plicht hebben voldaan, door u alsnog op de eindbestemming te brengen. Als dit echter met een vertraging van 3 uur of meer is geweest, heeft u nog steeds recht op een vergoeding. Doordat wij vele claims verzamelen staan we een stuk sterker dan de gemiddelde consument. Daarnaast weten de luchtvaartmaatschappijen dat we doorgaan tot de rechtbank als ze de vergoeding weigeren uit te betalen. Hierdoor heeft u vaak sneller uw compensatie en is het indienen van een claim zo geregeld!

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

U kunt uw claim voor de overboekte vlucht kosteloos indienen bij Aviclaim. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag om de vergoeding te verkrijgen bij de luchtvaartmaatschappij. Als het ons lukt om de vergoeding te krijgen dan houden we 25% van het geclaimde bedrag in. Zelfs al duurt dit traject enkele maanden. Stel het lukt ons niet, dan betaalt ook geen enkele cent.Juridisch traject

Wij willen graag dat u krijgt waar u recht op heeft. Luchtvaartmaatschappijen proberen vaak om een claim voor een overboekte vlucht af te wijzen omdat ze al aan hun verplichtingen zouden hebben voldaan door u verzorging en een nieuwe vlucht aan te bieden. In veel gevallen is dit incorrect, en dit vechten we dan ook graag aan namens u. Ook als we de rechtbank in moeten om de vergoeding af te dwingen, betaalt u vooraf niets. Bij succes hanteren we 25% van het compensatiebedrag.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Passagiers die ook tegen hun wil op de vlucht zijn geweigerd en bij ons hebben aangeklopt om vergoeding te verkrijgen zijn erg tevreden over onze service! Ze belonen ons werk met een 9! Hier zijn we trots op. Sluit u zich aan in de rij van tevreden klanten die hun vergoeding via Aviclaim hebben ontvangen?

Hoeveel is de vergoeding voor uw overboekte vlucht?

De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van de vliegafstand.

€ 250,00

Vluchten tot 1500 kilometer

€ 400,00

Vluchten tussen de 1500 en 3500 kilometer binnen de EU

€ 600,00

Vluchten van meer dan 3500 kilometer buiten de EU

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw overboekte vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op vergoeding, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op vergoeding? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelf de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claim bedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !