Wizzair vlucht vertraagd?

Is uw Wizzair vlucht vertraagd en bent u later aangekomen? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk recht op compensatie! Controleer nu uw vlucht en claim uw compensatie bij Wizzair!

ZOEK MIJN VLUCHTNUMMER
In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten

Welke rechten heb je bij een vertraagde Wizzair vlucht?

Mocht u vertraging hebben met uw Wizzair vlucht en meer dan drie uur later aankomen op uw eindbestemming heeft u mogelijk recht op compensatie. De Europese Unie heeft een wet ingesteld om u te beschermen als passagier tegen slechte prestaties van Europese luchtvaartmaatschappijen als Wizzair. Naast financiële compensatie moet de luchtvaartmaatschappij ook verzorging regelen. Hieronder gaan we dieper in op de wetgeving (ec/261)

Wetgeving

Aangezien Nederland onder de Europese Unie valt bent u als passagier in Nederland en de andere Europese landen bescherm tegen wanprestaties van de luchtvaartmaatschappij. Bij een annulering of een vertraging van meer dan twee uur moet de luchtvaartmaatschappij u verzorging aanbieden in de vorm van eten en drinken. Heeft u zoveel vertraging dat u moet overnachten omdat de vlucht pas de volgende dag gaat moet de luchtvaartmaatschappij u ook een hotel aanbieden. Indien de totale vertraging op de eindbestemming meer dan drie uur bedraagt heeft u ook nog recht op een financiële compensatie.

De financiële compensatie wordt gebaseerd op basis van de af te leggen afstand met het vliegtuig. Er bestaat geen relatie tussen de prijs die voor het ticket heeft betaald en de compensatie.

De financiële vergoedingen zijn als volgt:

  • 250 Euro voor vluchten tot 1.500 kilometer
  • 400 Euro voor vluchten van meer dan 1.500 kilometer binnen de Europese Unie
  • 400 Euro voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kilometer buiten de Europese Unie
  • 600 Euro voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de Europese Unie (bij meer dan 4 uur vertraging) 

 

Omdat Wizzair niet tot nauwelijks buiten Europa vliegt zijn hoogstwaarschijnlijk alleen de bedragen  € 250,- en € 400,- van toepassing op de vertraagde Wizzair vluchten.  Let op, je hebt ook recht op compensatie als je een vlucht hebt die niet begint of eindigt in Nederland (b.v. Boedapest - Gdansk). Het bedrag wat geclaimd kan worden wordt bepaald door de afstand tussen deze twee steden.

Waarom Aviclaim?

No Cure, No Pay!

Aviclaim is een zeer bekende organisatie bij Wizzair. Wizzair weet dat wij als Aviclaim alles uit de kast halen om de compensatie te ontvangen. Zelfs als dat betekent dat wij een rechtszaak moeten starten. Ondertussen heeft Wizzair al vele rechtszaken van ons verloren.

Daarnaast is dit kosteloos tot dat wij succesvol zijn. Indien wij succesvol zijn houden wij 25% van het uitgekeerde bedrag in. Mochten wij niet succesvol zijn dan brengen wij niets in rekening.

Juridisch traject

Als u een van de 200-300 passagiers bent in een vliegtuig dat vertraagd is, kunt u zich voorstellen dat dit een vliegtuigmaatschappij veel geld kost. Ze betalen dan ook liever niet uit, dan wel. Wij gaan zelfs voor u naar de Rechtbank als de betaling uitblijft! De eventuele kosten bij verlies nemen we voor onze rekening, bij winst houden we nog steeds 25% van het claimbedrag in.

Uw voorgangers geven ons een 9!

Helaas zijn er nog elke dag vluchten vertraagd, maar u bent niet de enige die dit is overgekomen. Vele voorgangers hebben dit ook meegemaakt, en een compensatie ontvangen! Gemiddeld geven ze onze dienstverlening een 9!

Hoe werkt het?

Check uw vlucht

U kunt gelijk uw American Airlines vlucht checken! Had u een overstap of vervangende vlucht, dan kunt u dat ook aangeven, evenals de situatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk bevestigen!

Claim indienen

Heeft u recht op compensatie? Dan kunt u in een paar minuten uw claim afronden. We hebben alleen een boekingsbevestiging, legitimatiebewijs en een getekende volmacht nodig! Heeft u ook nog kosten gemaakt gedurende de vertraging? Lever de bonnetjes gelijk in, dan claimen we die ook!

Claimen!

Gelukt? Dan is het nu aan ons! We zullen namens u American Airlines aansprakelijk stellen voor de opgelopen vertraging! Dit gaat vaak moeizaam, en kan dan ook enkele maanden duren. Soms moeten we zelf de rechtbank in om uw gelijk te halen! We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen

Uitbetaling

Ja! Het is ons gelukt! Vaak ontvangen wij het geld van de luchtvaartmaatschappij, waarna wij het zo snel mogelijk naar uw rekening zullen overmaken. Voor onze bewezen dienst houden we 25% van het claimbedrag in. Geen succes? Dan zijn er ook geen kosten.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !