Emirates test passagiers op coronavirus

 

Emirates claimt de eerste luchtvaartmaatschappij te zijn die passagiers test op het coronavirus. Afgelopen week zijn de eerste passagiers getest voor een vlucht van Dubai naar Tunis.

Voorafgaand aan de vlucht zijn alle passagiers onderworpen aan een bloedtest. De resultaten van deze test waren binnen 10 minuten beschikbaar, zodoende kon de vlucht op de geplande tijden doorgang vinden. Ondanks de snelle afhandelingstijd, was dit slechts de eerste en enige vlucht waarbij de passagiers getest zijn. In samenwerking met de lokale gezondheidsautoriteiten kijkt men nu of dit op alle vluchten toegepast kan worden.

Op de luchthaven in Dubai zijn vele maatregelen genomen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Alle personeelsleden zijn verplicht om handschoenen, gezichtsmaskers en desinfectie gel te gebruiken. De incheckbalies zijn met wanden gescheiden.

Ook passagiers worden verplicht om maatregelen te nemen. Zo moet men op de luchthaven en aan boord van een Emirates toestel verplicht een mondkapje dragen en moet de anderhalve meter continu in acht worden genomen. Ook mag er momenteel geen handbagage in de cabine mee genomen worden. 

Ook denkt TUI erover naar om TUI Corona testen af te nemen voor het reizen.