Emirates zet vrouw uit vliegtuig vanwege menstruatiepijn

Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft een vrouw en haar vriend uit het vliegtuig gezet omdat ze tegen haar vriend had geklaagd over menstruatiepijn. Volgens Emirates was dit om er zeker van te zijn dat de vrouw de nodige medische hulp zou kunnen krijgen.

Nadat de crew een gesprek tussen de twee had opgevangen werd er melding gemaakt van de situatie aan de gezagvoerder. Deze ging vervolgens persoonlijke vragen stellen aan de vrouw over de ernst van de situatie. De vrouw ga echter steevast aan dat ze in staat was om te vliegen en dat de pijn niet erg genoeg was.

De gezagvoerder besloot echter anders en zette het tweetal van de vlucht en stuurde ze naar een dokter. Emirates laten weten dat dat het voor hun eigen bestwil was en dat ze de vrouw niet in gevaar willen brengen. Eenmaal in de lucht konden ze geen snelle en eventuele nodige medische hulp garanderen.

Het Britse stel is verontwaardigd over de situatie, vooral ook omdat ze hun tickets hebben moeten laten omboeken en hierdoor honderden euro's extra kwijt waren. Waarschijnlijk hebben de passagiers geen recht op een compensatie vanwege de vertraagde aankomst op de eindbestemming. Luchtvaartmaatschappijen hebben het recht om passagier te weren, of van de vlucht te halen wanneer zij inschatten dat de gezondheid niet voldoende is.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten