Kosten staking Transavia boven 5 miljoen euro

Transavia geeft aan dat de kosten van de staking van de piloten in de miljoenen loopt maar wil niet zeggen om hoeveel het gaat. Volgens Remco Kuilman, oprichter van claimbureau Aviclaim, loopt de schade voor Transavia op tot boven de vijf miljoen euro.

 

De werkonderbreking bij Transavia heeft 12.000 passagiers getroffen. De getroffen passagiers hebben recht op compensatie volgens de Europese wetgeving. Volgens Aviclaim ligt het gemiddelde claimbedrag per passagier net iets boven de € 400,-. Naast compensatie is Transavia verplicht eten en drinken en in sommige gevallen ook overnachtingen aan te bieden.

 

Als het verlies in omzet ook nog wordt meegerekend zou het bedrag nog wel eens hoger kunnen uitvallen. Mocht je als passagier namelijk niet tevreden zijn met de aangeboden vervangende vlucht dan heb je naast compensatie namelijk ook recht op teruggave van het aankoopbedrag van het ticket.

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten