"Neemt u plaats, op de grond... "

Helaas is het overboeken van een vliegtuig nog steeds aan de orde van de dag. Gelukkig bent u in Europa dan nog beschermd via de Europese Verordening 261/2004. Hierdoor heeft u recht op compensatie indien u vanwege een overboekte vlucht meer dan 3 uur later aankomt op uw eindbestemming.

In Pakistan worden de regels echter wat minder nageleefd. Naar nu blijkt zijn maar liefst 7 (!) passagiers te veel meegenomen op een 3 uur lange vlucht. Met een handgeschreven boardingpass waren ze toch nog toegelaten, zonder medeweten van de piloot. De passagiers hebben de gehele vlucht in het gangpad moeten zitten.

Pakistan International Airlines heeft grote risico’s genomen. Voor iedere extra passagier was namelijk ook geen zuurstof masker en zwemvest. Ook stonden de 7 passagiers niet op de officiële lijst van passagiers. In het slechste geval van een ongeval zouden deze mensen dus van de aardbodem verdwenen zijn geweest, zonder dat iemand het ook maar zou weten.


De Pakistaanse luchtvaartmaatschappij staat sowieso niet erg goed te boek. Er komt significant vaker een vliegtuig van de maatschappij naar beneden, en in 2013 is een dronken piloot gearresteerd met 150 man aan boord. Ons advies, mijdt Pakistan International Airlines en ga nooit akkoord met een plek op de grond, al is de nood nog zo hoog!