Ryanair wijkt uit en landt 800 km verderop

Een Ryanair vlucht van afgelopen afgelopen vrijdag , 4 januari,  die een paar uurtjes zou duren heeft gezorgd voor een vertraging van 24 uur voor 200 gedupeerde passagiers. De planning was om in drie uur van Londen naar Thessaloniki te vliegen. Dit verliep helaas helemaal anders.

12 uur durende transfer

Het gebeurt vaker dat door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden een vliegtuig niet kan landen op een bepaalde luchthaven. In dat geval wordt er geland op de dichtstbijzijnde luchthaven waar wel geland kan worden. Afgelopen vrijdag kon  het vliegtuig van Ryanair niet landen in Thessaloniki door mist, maar Ryanair besloot echter om niet naar de dichtstbijzijnde luchthaven te gaan waar het wel konden landen, maar naar de goedkoopste en dat was in Roemenië! De Roemeense stad Timisoara ligt 800 kilometer verderop.Dat is voor de passagiers een busrit van ongeveer 12 uur om op hun plek van bestemming te komen.

Bij uitgeweken vluchten dient de luchtvaartmaatschappij alternatieve vluchten of busvervoer te regelen. Bij een dergelijke situatie kan niet worden gesproken van alle getroffen maatregelen zoals in de Europese Verordening (EG 261/2004) omschreven. Hierdoor hebben de passagiers recht op compensatie.

Griekse regering grijpt in

89 van de 200 gedupeerde passagiers weigerden de busrit en eisten een terugvlucht naar de plek van  bestemming, maar die kwam niet. De gestrande reizigers moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven. Bij een volgende dag dient men ook eten, drinken en eventueel een hotelovernachting te regelen.

Uiteindelijk greep de Griekse regering in en bood de gedupeerde reizigers een vlucht aan met Aegean Airlines, ze kwamen 24 uur later dan gepland aan op hun bestemming.

De Ierse budgetmaatschappij heeft in een verklaring zijn excuses aangeboden voor de vertraging die door ‘overmacht’ is ontstaan. In de verklaring zegt Ryanair niets over het feit dat het vliegtuig 800 kilometer verderop is geland.  “Het toestel is zonder problemen geland op Timisoara en we hebben een bustransfer geregeld voor de getroffen passagiers,” laat Ryanair weten.

Compensatie afhankelijk van de afstand

U kunt een compensatie ontvangen als u meer dan drie uur vertraagd bent, uw vlucht geannuleerd is of wanneer u geweigerd bent op de vlucht door bijvoorbeeld een overboeking. De compensatie die u mogelijk kunt ontvangen is afhankelijk van de gevlogen afstand en staat los van de originele ticketprijs.

€250

Tot 1500km

€400

1500km tot 3500km

€600

Meer dan 3500km

Claim process graphic

Check uw vlucht!

Vul hieronder uw vluchtgegevens in en controleer kosteloos of u recht heeft op een compensatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie dan is het mogelijk om binnen 3 minuten uw claim succesvol in te dienen.

Claim afhandeling

Wij vechten kosteloos uw claim aan bij de iedere luchtvaartmaatschappij om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Tijdens dit proces wordt u op de hoogte gehouden van de status.

Juridisch proces

Indien nodig stappen wij in samenwerking met een gerenommeerd advocatenkantoor naar de rechter om uw gelijk te halen. Door met de professionele juristen samen te werken, hebben we een slagingskans van 97%!

Uitbetaling

Als wij succesvol zijn ontvangt u uw compensatie binnen een aantal dagen op uw rekening. Aviclaim houdt 29% (incl. BTW) van het geclaimde bedrag in.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !