Tekort aan piloten blijft KLM cityhopper hinderen

Afgelopen week zijn er wederom vluchten van de KLM cityhopper geannuleerd door een hoog ziekteverzuim onder de piloten. Dit werd bevestigt door een woordvoerster. Op 28 juni zijn er in totaal 6 vluchten geschrapt door het pilotentekort.

Het betrof de vluchten naar Londen City, Helsinki, Toulouse, Aberdeen, München en Düsseldorf. Eerder werden er in het weekend al achttien retourvluchten geannuleerd om dezelfde reden. KLM kon niet aangeven waardoor er zoveel zieken zijn.

Pilotenvakbond VNV stelt dat het annuleren van vluchten aantoont dat KLM de afgelopen jaren te weinig piloten heeft aangenomen. “Er zijn maar net genoeg piloten beschikbaar, waardoor je bij een beetje – figuurlijke – tegenwind al moet schrappen”, aldus Joost van Doesburg van VNV.

Er is in de nieuwe piloten-cao afgesproken dat er meer piloten bij moeten komen, deze cao moet nog worden goedgekeurd door de VNV-leden. Hiertoe moeten onder andere externe krachten worden ingehuurd om trainingen te geven. “Maar hoe eerder KLM meer piloten aanneemt, hoe beter”, zegt Van Doesburg.

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten