Ziektegolf houdt KLM Cityhoppers aan de grond

KLM heeft het afgelopen weekend veel vluchten geannuleerd, wegens een tekort aan piloten. Dit tekort ontstond doordat er veel piloten niet beschikbaar waren door ziekte.

Doordat er weinig personeel beschikbaar was kwam KLM met een krappe bezetting te zitten. Daardoor gingen veel crewleden buiten de wettelijk toegestane uren die ze aaneensluitend mogen werken op hun rooster. KLM voelde zich daarom genoodzaakt om maar liefst achttien vluchten te annuleren. Wat voor KLM ook niet meewerkte was het feit dat er in het zuiden van Europa stakingen plaats vonden van de Air Traffic Control. Zondag waren de problemen weer opgelost.

Passagiers hebben recht op een compensatie wanneer de vlucht geannuleerd of vertraagd wordt, tenzij er sprake is van een buitengewone omstandigheid. Bij KLM was hier geen sprake van, omdat er van KLM verwacht mag worden dat ze genoeg personeel beschikbaar hebben om een hoog ziekteverzuim op te vangen. De passagiers zijn gerechtigd tot een compensatie die kan oplopen tot €600.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten