Akkoord goedgekeurd over oneerlijke concurrentie luchtvaart

Brussel heeft zich over de regels over oneerlijke concurrentie van de luchtvaart gebogen. Het Europees parlement en de Raad van Ministers hebben een voorlopig akkoord goedgekeurd tegen oneerlijke concurrentie van de luchtvaart.

Wanneer een concurrentieverstorende praktijk een EU-luchtvaartmaatschappij schade heeft berokkend of duidelijk schade dreigt te berokkenen, krijgt de Europese Commissie de bevoegdheid om een onderzoek in te stellen en een beslissing over corrigerende maatregelen te nemen. Dit kunnen bijvoorbeeld afspraken zijn over bepaalde voordelen bij het gebruik van luchthavendiensten. In de huidige situatie is het lastig om maatregelen te nemen in het geval er sprake blijkt van oneerlijke concurrentie. Brussel wil dit door middel van de nieuwe regels mogelijk maken.

De nieuwe regels zijn vooral bedoeld om de Europese luchtvaartmaatschappijen te beschermen tegen oneerlijke concurrentie van buiten de Europese Unie. Vooral om de groei van luchtvaartmaatschappij in de Golfregio, zoals Emirates, Etihad en Qatar Airways, een halt toe te roepen. Europese luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Lufthansa, hebben al eerder aangegeven regels te willen tegen oneerlijke concurrentie van luchtvaartmaatschappijen van buiten de Europese Unie. Zij vrezen al langer dat door de staatssteun gefinancierde luchtvaartmaatschappijen hun klanten en zelfs banen zullen overnemen.

Het voorlopige akkoord moet nog formeel worden aangenomen, eerst door het Europees Parlement en vervolgens door de Raad van Ministers.

Compensatie afhankelijk van de afstand

U kunt een compensatie ontvangen als u meer dan drie uur vertraagd bent, uw vlucht geannuleerd is of wanneer u geweigerd bent op de vlucht door bijvoorbeeld een overboeking. De compensatie die u mogelijk kunt ontvangen is afhankelijk van de gevlogen afstand en staat los van de originele ticketprijs.

€250

Tot 1500km

€400

1500km tot 3500km

€600

Meer dan 3500km

Claim process graphic

Check uw vlucht!

Vul hieronder uw vluchtgegevens in en controleer kosteloos of u recht heeft op een compensatie. Indien ons systeem aangeeft dat u recht heeft op compensatie dan is het mogelijk om binnen 3 minuten uw claim succesvol in te dienen.

Claim afhandeling

Wij vechten kosteloos uw claim aan bij de iedere luchtvaartmaatschappij om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Tijdens dit proces wordt u op de hoogte gehouden van de status.

Juridisch proces

Indien nodig stappen wij in samenwerking met een gerenommeerd advocatenkantoor naar de rechter om uw gelijk te halen. Door met de professionele juristen samen te werken, hebben we een slagingskans van 97%!

Uitbetaling

Als wij succesvol zijn ontvangt u uw compensatie binnen een aantal dagen op uw rekening. Aviclaim houdt 25% (incl. BTW) van het geclaimde bedrag in.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !