Brussels Airlines vervoert bijna 17 procent meer passagiers

Brussels Airlines vervoert bijna 17 procent meer passagiers

Binnen de Lufthansa Group is Brussels Airlines één van de snelst groeiende maatschappijen. In februari lag het aantal passagiers dat de luchtvaartmaatschappij vervoerde 16,5 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Er stapten de afgelopen maand 636.000 passagiers aan boord van een Brussels Airlines-vlucht, dat is 90.000 passagiers meer dan vorig jaar. De grootste groei werd genoteerd op intercontinentale vluchten naar Noord-Amerika en Afrika.

Opvallend is dat de luchtvaartmaatschappij 2 procent minder vluchten uitvoerde dan in februari 2017. Dat het aantal vervoerde passagiers toch kon stijgen, komt door de vervanging van de Avro-toestellen door de veel grotere Airbus A320’s. Ook de hogere bezettingsgraad (76,7 procent) speelde een rol.

Brussels Airlines maakt tegenwoordig onderdeel uit van Eurowings, dat in zijn geheel groeide met 35 procent naar 2,3 miljoen passagiers.

Binnen de Lufthansa Group maakten ook de andere luchtvaartmaatschappijen hun vervoerscijfers van februari bekend. Lufthansa, SWISS en Austrian vervoerden samen 6,5 miljoen passagiers, wat goed is voor een stijging van 6,8 procent.

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten