EasyJet annuleert vluchten naar Italië vanwege Corona virus

EasyJet kondigt aan vluchten te annuleren door de uitbraak van het coronavirus.

De maatschappij geeft aan dat er een sterke afname is te zien van de vraag naar reizen. 

Vooral vluchten van en naar Italië worden geannuleerd. 

Het is volgens EasyJet nog te vroeg om te bepalen wat de impact van het virus zal zijn, maar om de financiële gevolgen van het virus zo veel mogelijk te beperken heeft EasyJet maatregelen genomen. De maatschappij zal geen grote uitgaven doen die niet urgent zijn. 

Daarnaast zal de maatschappij zal kosten proberen te besparen. Het personeel van het maatschappij kan niet meer rekenen op loonsverhogingen en ook kunnen zij met onbetaald verlof gaan. 

Ook KLM gaat op de kosten letten vanwege de gevolgen van het virus. KLM stopt de vacatures, alleen bestaande vacatures bij operationele afdelingen worden ingevuld. Financieel directeur van KLM geeft aan dat het virus al een flinke impact had op het vliegverkeer van KLM naar Azië, en kan nu door de vele besmettingen in Italië ook gevolgen hebben voor de rest van hun netwerk.

Vliegtuigmaatschappijen over de hele wereld hebben last van het virus. IATA, de wereldluchtvaartorganisatie, verwacht de eerste terugval van wereldwijde vraag naar tickets sinds de financiële crisis uit 2008. Er wordt 29.3 miljard dollar schade verwacht als gevolg van de uitbraak.

Inmiddels is meer dan 80 procent van het aantal internationale vluchten van en naar China geschrapt en ook binnen China ligt een groot deel van het vliegverkeer nog altijd stil.