Flybmi heeft faillissement aangevraagd

De regionale Britse luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft al haar vluchten geannuleerd. De luchtvaartmaatschappij is gevestigd in East Midlands Airport en exploiteert vluchten naar bestemmingen als Brussel, München en Brussel.

Vorig jaar heette de luchtvaartmaatschappij nog BMI Regional, maar veranderde dat in Flybmi. Passagiers waarvan de vlucht is geannuleerd is verteld om contact op te nemen met het bedrijf waar zij hun ticket geboekt hebben en passagiers die direct bij Flybmi hebben geboekt is gevraagd contact op te nemen met hun verzekerings- en creditcard bedrijven.

Het bedrijf heeft 376 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en België. Piloten en technici van het bedrijf zijn mogelijk niet lang werkloos. Luchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Maleth Aero sprongen in op het faillissement met wervingscampagnes.

Als reden voor het faillissement worden de hoge brandstofprijzen genoemd. “De huidige handel- en toekomstperspectieven worden zwaar getroffen door de onzekerheid die is ontstaan door het Brexit-proces, wat heeft geleid tot problemen met het behouden van contracten in Europa door onder andere een gebrek aan vertrouwen rond het vermogen van Flybmi om te blijven vliegen tussen bestemmingen in Europa”, zo heeft een woordvoerder laten weten.

Ook speelt de Brexit een grote rol. “we betreuren het oprecht dat deze manier van handelen de enige optie is geworden voor ons, maar (vooral de Brexit) uitdagingen zijn onoverkomelijk gebleken”, zo wordt gezegd.

Inmiddels is er een bericht geplaatst waarin ook voor passagiers die met Flybmi zouden vliegen meer informatie te vinden is.