Franse luchtverkeersleiders staken vanaf 8 mei

Luchtverkeersleiders in Frankrijk zullen vanaf woensdag 8 mei 19:00 tot vrijdag 10 mei 6:00 staken. De verwachting is dat hierdoor het vliegverkeer van en naar Frankrijk zwaar ontregeld zal worden. Ook vluchten richting Spanje en Portugal zullen last ondervinden van de staking.

De vakbond DSNA heeft bekend gemaakt dat de staking onderdeel is van het nationale protest tegen de plannen van president Macron om de werkomstandigheden te veranderen.

Luchtvaartmaatschappijen waarschuwen hun passagiers dat zij rekening moeten houden met een vertraging of annulering van hun vlucht en roept op om de vluchtinformatie in de gaten te houden. Er is opgeroepen om 30% van de vluchten van en naar Frankrijk te annuleren, iets wat Ryanair al gedaan heeft. Ook Easyjet heeft al een heel aantal vluchten geannuleerd. 

Vertraagde of geannuleerde vluchten in verband met een staking hebben vaak wél recht op een vergoeding. Aviclaim roept passagiers op wel hun claims in te dienen, aangezien wij deze per zaak willen bekijken en het recht op vergoeding hier verschillend is per zaak.