Geld terug voor vliegticket, voorstel minister schending rechtszekerheidsbeginsel

UPDATE 06-05-2020 13:20 uur: 

Meld uw claim niet langer op onderstaande formulier, maar via deze pagina! 


Als consument heb je volgens Europese wetgeving recht op terugbetaling van je geboekte vliegticket bij annulering van de vlucht. Luchtvaartmaatschappijen geven momenteel vouchers uit aan hun passagiers om op een later moment alsnog te vliegen. 

De minister heeft aangegeven dat de Nederlandse overheid niet garant staat voor uitgegeven vouchers mocht de luchtvaartmaatschappij failliet gaan. Het risico om een voucher te accepteren wordt hierdoor groter. Remco Kuilman van claimbureau Aviclaim adviseert consumenten om teruggave van het ticketbedrag te eisen. “Er is een kans dat luchtvaartmaatschappijen failliet gaan.” 

Scheding rechtszekerheidsbeginsel

Het voorstel van de minister om het wetsartikel, dat regelt dat passagiers recht hebben op hun geld terug, op te schorten schendt het rechtszekerheidsbeginsel en is daarom niet mogelijk met terugwerkende kracht, aldus Aviclaim 

Terugbetaling

De terugbetaling van de ticketprijs moet binnen zeven dagen na de annulering van de vlucht plaatsvinden. Als je het bedrag niet binnen deze termijn hebt ontvangen kan je je aanmelden bij Aviclaim om de restitutie af te dwingen.