KLM schrapt uit voorzorg vele vluchten vanwege sneeuw 30-01-2019

Voor vandaag, 30 januari 2019, heeft KLM alvast 20 vluchten geannuleerd in de ochtend vanwege de afgegeven sneeuwverwachting. De gedupeerde passagiers hebben recht op een compensatie die kan oplopen tot €600,00 per persoon wanneer zij met een vertraging van meer dan 3 uur alsnog aankomen op hun eindbestemming.

Het KNMI heeft voor woensdag code geel afgegeven, maar KLM wenst de daadwerkelijke sneeuw niet af te wachten en heeft alvast 20 vluchten geannuleerd die vanwege de sneeuw niet door kunnen gaan. Volgens de Verordening 261/2004 hebben passagiers recht op een vergoeding wanneer hun vlucht te kort voor vertrek wordt geannuleerd. Alleen wanneer KLM kan aantonen dat er sprake is van buitengewone omstandigheden en dat men alles heeft gedaan om de vlucht annulering te voorkomen dan komt men mogelijk onder deze te betalen compensatie uit.

Op het moment van schrijven, 30-01-2019, 09:30 uur, zijn er reeds alleen KLM vluchten geannuleerd op Schiphol en is er nog geen sneeuwvlok gevallen. De andere maatschappijen schijnen geen hinder te ondervinden van de verwachte sneeuwval. De annuleringen van KLM zijn dan ook voorbarig.

Aviclaim vecht bijna dagelijks dergelijke claims uit tegen KLM waarbij men aangeeft dat de vlucht geen doorgang kon vinden. Vaak blijkt dat KLM dit niet kan aantonen in de rechtbank en hierdoor ontvangen de gedupeerde passagiers alsnog hun compensatie. Is uw vlucht vandaag ook geannuleerd vanwege de aangekondigde sneeuw? Vul uw vluchtgegevens gelijk in en we gaan gelijk aan de slag!

 

"Op het moment van schrijven, 30-01-2019, 09:30 uur, zijn er reeds alleen KLM vluchten geannuleerd op Schiphol en is er nog geen sneeuwvlok gevallen."

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten