Lekkende brandstoftank van TUI is gewoon claimbaar!

TUI heeft aardig wat stof op laten waaien na hun verklaring over een lekkende brandstoftank van een van hun Dreamliners. Hierdoor zijn mensen bang geworden om te vliegen met de toestellen. Bovenal, de gedupeerde passagiers die maar liefst 27 uur vertraging hadden kunnen fluiten naar hun compensatie van €600,00 omdat TUI zegt dat het buitengewone omstandigheden zijn. In een verklaring geven ze aan dat het om een fabricage fout gaat.

De vluchten OR343/OR344 van 19 en 20 januari 2018, welke gepland stond in een rotatie Amsterdam, Punta Cana (Dominicaanse Republiek), Montego Bay (Jamaica) en terug naar Amsterdam, werden hevig vertraagd omdat het toestel brandstof lekte kort voor vertrek in Amsterdam. Het onderzoek hierna bleek dusdanig lang in beslag te nemen, dat TUI een nieuw toestel huurde om de vluchten alsnog uit te voeren.

TUI gooit het dus op een fabricagefout, zodat ze geen compensatie hoeven te betalen aan de passagiers. Echter is er niets aan de hand met de andere Dreamliners. Als dat wel het geval was geweest waren deze waarschijnlijk allemaal aan de grond gebleven in verband met de veiligheid. Het lijkt dus ook meer op een technische mankement, mogelijk vanwege onvoldoende onderhoud en of domme pech. Technische mankementen zijn echter geen buitengewone omstandigheden en dus dient TUI de compensatie te betalen aan de passagiers.

De gedupeerde passagiers mogen zich dan ook melden bij Aviclaim om de claim namens hen aan te vechten. Indien nodig zal er een rechtszaak gestart worden om het via die weg af te dwingen, zodat de passagiers krijgen waar ze recht op hebben na een dergelijke lange vertraging.

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten