Lufthansa annuleert 800 vluchten vanwege staking

Op vier verschillende luchthavens in Duitsland werd gisteren gestaakt. Lufthansa annuleert heeft hierom 800 vluchten geannuleerd. In totaal heeft het gevolgen gehad voor ruim 90.000 passagiers.

Het is het grondpersoneel dat het werk neerlegt. De staking treft de luchthavens M√ľnchen, Bremen, Frankfurt en Keulen. Frankfurt Airport adviseerde de reizigers om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Ook in andere sectoren wordt er gestaakt in Duitsland. Bettina Volkens, personeelschef vind het volkomen onacceptabel dat de vakbond dit conflict uitvecht over de ruggen van de reizigers.

Air France

Bij luchtvaartmaatschappij Air France werd er ook gestaakt. De franse luchtvaartmaatschappij heeft ongeveer 25% van de vluchten moeten schrappen. De medewerkers van Air France willen een loonsverhoging van 6%. Topman Jean-Marc Janaillac wil niet meer bieden dan 4,5%

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten