Mogelijk grote staking van Franse piloten vanaf 6 tot 11 mei

SNPL, de Franse pilotenvakbond, dreigt met een grootschalige staking van 6 tot 11 mei. De reden voor de staking is beleid van de Franse regering. De geplande staking zou het Franse vliegverkeer midden in de meivakantie bijna compleet plat leggen.

Het nieuwe beleid zou ervoor zorgen dat de pilotenvakbond niet meer specifiek zou mogen onderhandelen met werkgevers en de overheid. Dit zou alleen nog mogelijk zijn voor de grote, algemene vakbonden. Hierdoor vreest de vakbond dat men ondergesneeuwd raakt bij verdere onderhandelingen.

De staking, die zou lopen van 6 tot 11 mei, zou bijna alle grote luchtvaartmaatschappijen raken. Onder andere Air France, easyJet, Vueling en Transavia zouden allemaal de gevolgen van de staking ondervinden.

Het is niet de eerste keer dat piloten gaan staken. Vorige zomer staakten de piloten van Ryanair en maart dreigde er een staking van de piloten van Jet Airways vanwege de financiële problemen van de airline.

Passagiers waarvan de vlucht wordt geannuleerd vanwege een staking hebben recht op een vergoeding aangezien een staking geen buitengewone omstandigheid is. Daarnaast hebben gedupeerde passagiers recht op een vervangende vlucht óf een teruggave van de ticketprijs.

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten