GROOTSTE STAKING OOIT VAN RYANAIR

De grootste staking uit de geschiedenis van Ryanair zal plaatsvinden op vrijdag 28 september. Dat hebben de vakbonden op donderdag 13 september bevestigd. Nederlandse, Belgische, Spaanse, Portugese en Italiaanse werknemers zullen op die dag het werk neerleggen.

De verwachting is dat er die dag geen tot weinig vluchten kunnen vertrekken van Ryanair, aldus de vakbonden. In tegenstelling tot de vakbonden geeft Ryanair aan dat de staking niet zal gaan zorgen voor vertraagde vluchten. Zo geeft Ryanair aan dat 75% van de Ierse piloten gewoon naar hun werk gaan.

Op 12, 25 en 26 juli 2018 staakte het vliegtuigpersoneel van Ryanair, in de hoop dat zij betere arbeidsvoorwaarden zouden ontvangen van hun werkgever. Ook eiste het personeel dat de wet- en regelgeving zou gaan gelden in het land waar het personeel gestationeerd zou zijn, dus niet de Ierse wetgeving. Toen Nederlandse piloten gingen staken op 10 augustus 2018 ging het gros van de vluchten wel door, er werden namelijk freelance piloten ingezet om de uitgevallen Ryanair piloten te vervangen.

Het vliegtuigpersoneel ontvangt nu alleen loon voor de uren die zij vliegen, dit willen zij anders zien. Daarnaast wordt personeel vaak gedwongen om naar een andere stad overgeplaatst te worden. De vakbonden hebben aangegeven dat het personeel iedere maand gaat staken wanneer de vliegtuigmaatschappij geen gehoor geeft aan de eisen van het personeel.

Wat zijn de gevolgen voor u?

Ryanair dient u tijdig te laten weten dat uw vlucht geannuleerd of vertraagd wordt door de staking van 28 september. Wanneer u nog niets heeft gehoord dan is er een mogelijkheid dat uw vlucht alsnog doorgang zal vinden. In het geval dat de vlucht geannuleerd wordt dan zal Ryanair u een andere vlucht moeten aanbieden. Als u op die datum gaat vliegen, dan is het verstandig om een hotel te boeken bij het vliegveld. Zo voorkomt u dat wanneer u strandt, u nergens terecht kunt.

Wat zijn uw rechten?

Naast het feit dat u recht op omboeking of terugbetaling heeft wanneer uw vlucht binnen veertien dagen wordt geannuleerd, heeft u mogelijk ook recht op een schadevergoeding.
Het bedrag van de schadevergoeding wordt berekend op basis van de vluchtafstand.

Bij vluchten tot 1500 kilometer heeft u recht op € 250,00 per passagier!
Bij vluchten tussen 1500-3500 kilometer heeft u recht op € 400,00 per passagier!
Bij vluchten van meer dan 3500 kilometer (buiten de EU) heeft u recht op € 600,00 per passagier!

Ervaringen

Onze klanten geven ons gemiddeld een !

Controleer uw vlucht!

Is uw vlucht meer dan drie uur vertraagd, geannuleerd of overboekt, vul dan uw vluchtgegevens in en controleer direct of u recht heeft op een compensatie!

In een paar minuten geregeld Geen administratiekosten Geen succes, geen kosten